Två av de frågor vi tog fasta på när vi planerade programmet för Miljöstrategidagarna 2017 var att hållbarhetsproffs behöver förstå sin verksamhets hela samhällspåverkan. De behöver också kunna mäta och ekonomiskt värdera verksamhetens hållbarhetsarbete. Därför bjöd vi in organisationer som använder FNs utvecklingsmål Agenda 2030 för att bättre förstå sin samhällspåverkan. På scenen hade vi också flera verksamheter som räknar på affärsvärdet med att förebygga samhällsproblem.

Klimatminister Isabella Lövin var på plats och berättade om regeringens klimatpolitik och hur hon jobbar för att hjälpa hållbarhetsproffs att bli framgångsrika i deras yrkesroll.

I övrigt byggde programmet på valbara spår som handlade om allt ifrån hållbarhetskommunikation till miljölagstiftning och metodik för att göra intressentanalyser, det vill säga frågor som hållbarhetsproffs brottas med i vardagen.

Under konferensen delades Miljöstrategipriset ut för tredje gången. Priset går till en verksamheten som utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som de genomfört på ett föredömligt sätt. I år gick priset till Region Västmanland för deras arbete med hållbara finanser.

Konferensen sponsrades av Chemgroup, RISE, Swedish Standards Institute, Svensk Miljöbas, Zeromission, U&WE, Munkeby Systems, Intersolia och Envima.

Här hittar du några av texterna som vi skrev från dagen: 

Se bilderna från Miljöstrategidagarna

 

Direkt från Miljöstrategidagarna:

 

Isabella Lövin: ”Vi har inget annat val än att kavla upp ärmarna”

 

Satsning på hållbara finanser vinner Miljöstrategipriset

 

4 tips: Så blir du expert på att lyfta ditt klimatarbete

 

Trendspaning: Flygande hållbarhetsinnovationer i Silicon Valley